PRODUCT

 

 

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/4

Het concept van de "Tea Lamp" is ontstaan bij het experimenteren met thee op bakpapier. Hieruit heb ik een ontwerp voor een lichtgevend sculptuur gecreëerd voor op theeplantages. De Tea Lamp is gemaakt van bakpapier met opgedroogde thee. Door de compositie van de thee en het licht weergeeft de lamp het interessante effect en compositie van de thee en ontstaat er een warme sfeer. De Tea Lamp laat het mooie en warme effect van opgedroogde thee zien in een lichtgevend sculptuur in de omgeving waar het vandaan komt!

 

TEA LAMP

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/8

FLATZ

De FlatZ is inklapbaar, strak, praktisch en ruimtebesparend. Het is een inklapbare stoel die bestaat uit 5 vlakken die aan elkaar zijn verbonden. In de verticale vlakken bevinden zich gleuven om de 2 vlakken die bijna horizontaal komen te staan in te klemmen. De FlatZ is eenvoudig om te zetten in een 2d pakket. Positieve aspecten van de FlatZ zijn:

- Gemakkelijk in en uit te klappen

- Licht in gewicht en goed te vervoeren

- Eenvoudig op te bergen.

Voor het ontwerpen van de FlatZ heb ik de Berlijnse Stoel van de Nederlandse meubelontwerper en architect Gerrit Rietveld gemaakt. Na het maken van deze stoel was de opdracht om een eigen reactie hierop te ontwerpen. De eisen die uit dit proces voortkwamen waren: inklapbaar, helder, bruikbaar/licht en eenvoud. 

press to zoom
Elements Rocking Chair
Elements Rocking Chair

press to zoom
Sketch Rocking Chair
Sketch Rocking Chair

press to zoom

press to zoom
1/3

ROCKING CHAIR

De Rocking Chair is gebogen, functioneel, eenvoudig, transporteerbaar en kan uit elkaar worden gehaald. Men kan op het rood-witte textiel of op het gebogen hout gaan zitten. Ook kan met de stoel zelf opbouwen. De Rocking Chair is een eenvoudig ontwerp, maar ook functioneel.  

 

De eisen van de opdracht waren:
- Het mag niet meer dan 4kg wegen

- Transporteerbaar of stapelbaar

- Het gebogen hout moet het (visuele) zwaartepunt hebben

- Een innovatief ontwerp zijn

- Het ontwerp moet in serie geproduceerd kunnen worden

Anna Ypma

 

VORMGEVING

INTERIEUR ONTWERP